Kremalı Balkabağı Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Kremalı Balkabağı Çorbası
Malzemeler
½ kg balkabağı (soyulmuş ve dilimlenmiş hani şu tatlısını yaptığınız kavun içi, oranj renkli kabak) 2 adet orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 adet elma (kabukları soyulup, dilimlenmiş) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 5 su bardağı tavuk veya et suyu (ya da hazır bulyon tablet kullanın) Yarım su bardağı hazır çiğ krema (marketlerde kutu sütü gibi kutularda satılır) Terbiyesi için: 1 adet limonun suyu ve 1 adet yumurta Üzeri için: Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz Ve kruton ekmek dediğimiz, zar şeklinde doğranıp, kızartılmış ekmek

Tarif
• Soyulmuş ve elma gibi dilimlenmiş balkabağını yıkayıp, süzdürelim, bir tencereye yerleştirelim.
• Üzerine yağı, dilimlenmiş elma ile yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyelim.
• Orta ısılı ateşin üzerine oturtalım.
• Hemen 2 su bardağı suyu da tencereye aktarıp, en az 40 dakika haşlayalım.
• Kabaklar iyice yumuşadığında ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
• Sonra da bir el blenderı veya mutfak robotunda ya da çatalla bu karışımı iyice ezip, tekrar tencereye boşaltalım.
• Üzerine tavuk ya da et suyunu koyarak tekrar orta ısılı ateşte kaynamaya bırakalım.
• Kaynayınca içine, iyice çırptığımız limon sulu yumurta terbiyesini sürekli karıştırarak ilave edip, 2-3 dakika sonra çorbayı ocaktan alalım.
• Sıcakken içine yine karıştırarak kremayı, tuz ve karabiberi katalım.
• Servise sunmadan önce de ince kıyılmış maydanoz ve kruton ekmekle süsleyip, ikram edelim.


410
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.