Köfteli Ayran Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Köfteli Ayran Çorbası
Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriyesi, 2 yemek kaşığı margarin, 3 su bardağı yoğurt, 5 su bardağı et suyu, yarım yemek kaşığı toz kişniş veya ½ yemek kaşığı kuru fesleğen, yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Köfte harcı için gerekli olan malzemeler: 300 gr yağsız kıyma (iki kere çekilmiş olsun), 1 adet orta boy kuru soğan (çok ince rendelenecek), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:
Margarin


Tarif
• Önce kıymayı derin bir kasenin içine aktaralım.
• Üzerine tuz ve karabiberle beraber rende soğanı ekleyelim.
• 3-4 dakika kadar iyice yoğurup, nohut büyüklüğünde mini köfteler hazırlayalım ve bir tabağa dizip, bekletelim.
• Öte yandan orta boy bir tencereye margarin koyalım.
• Üzerine hemen et suyunu boşaltarak kaynamaya bırakalım.
• Su kaynamaya başlayınca köfteleri ve arpa şehriyeyi ilave edip, şehriyeleri iyice yumuşamaya başladığında ocağın altını söndürelim.
• Bir tarafta derin bir kasede yoğurdu çatalla iyice çırpalım ve sürekli karıştırarak çorbanın içine akıtalım.
• Tuz ve karabiberle beraber kişniş ya da fesleğeni ekleyelim.
• Sonra da ince kıyılmış dereotunu serpiştirelim ve tekrar ocağın üzerinde çorbayı 8-10 dakika kadar kaynatalım.
• Sıcak olarak servise sunalım.


1095
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.