Ezogelin Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ezogelin Çorbası
Malzemeler
1,5 çay bardağı kırmızı mercimek, yarım çay bardağı pirinç, 1 kahve fincanı bulgur, 1 çorba kaşığı un, 50gr sıvı yağ, 2 çorba kaşığı domates salçası, 8 su bardağı et suyu, pul biber, nane, tuz.

Tarif
Sıvı yağın bir kısmını bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyin, kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın, kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulguru yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan sıvıyağı bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

1601
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.