Erzurum Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Erzurum Çorbası
Malzemeler
200 gr. kıyma 1 bardak dövme (aşurelik buğday) 1 bardak erişte 1 bardak yoğurt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı reyhan 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Karabiber Tuz

Tarif
• Dövmeyi geceden ıslatın.
• Kıymayı, karabiber ve tuzla yoğurup, nohuttan daha büyük köfteler yapın.
• Köfteleri una bulayın.
• Dövmelerin suyunu döküp, tekrar su koyup pişirin.
• Yumurtayı unla çırpıp, yoğurt ekleyerek karıştırın.
• Ocağın altını açmadan, hazırladığınız karışımı hızlı bir şekilde dövmeye ekleyin.
• Ocağın altını açarak bu kez de karıştırarak pişirin.
• Hazırladığınız köfteleri ve erişteleri ekleyip, 20 dakika kaynatın.
• Çorbanın kıvamını kontrol edin, suyu az gelirse sıcak su eklemelisiniz.
• Üzerine reyhan atıp, margarinde kızdırdığınız pul biberi çorbanın üzerine gezdirin ve servise sunun.


738
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.