Ekşi Aşı

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ekşi Aşı
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek, 1 çay bardağı pilavlık bulgur, 1 çay bardağı hafif haşlanmış nohut, 1 çay bardağı hafif haşlanmış fasulye, 2 yemek kaşığı salça, 2 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı margarin, 6 su bardağı et suyu veya 3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma, 8 -10 diş sarmısak, 2 adet limon suyu veya kibrit kutusu büyüklüğünde ekşi pestil, yeterince tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kuru kekik.

Tarif
Bir yemek kaşığı margarin ile ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun, sararınca üzerine salça, kavrulmuş kıyma ve 6 bardak su veya 6 bardak et suyu ilave edin. Su kaynayınca mercimek, bulgur, nohut, kuru fasulye, tuz ve karabiberi ekleyin. Eğer varsa önceden ıslatılmış ekşi pestil, yoksa limon suyu katın. Piştikten sonra ateşten indirmeye yakın dövülmüş sarmısak ilave edin. Kızdırılmış margarine katılan kekik, kırmızı biber karışımını çorbanın üzerine gezdirerek servise sunun.

533
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.