Çu En Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Çu En Çorbası
Malzemeler
15-20 adet mantar 7-8 adet yeşil taze soğan 2 adet orta boy havuç Yarım paket çubuk makarna (en incesi) 1 çay kaşığı toz zencefil 2 diş dövülmüş sarmısak 7-8 bardak sebze suyu 4 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 4 yemek kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz

Tarif
• Taze soğanı ayıklayıp, çok ince ince doğrayın.
• Havuçları soyun ve kibrit çöpü halinde kesin.
• Mantarları boylamasına saplarından dörde bölün.
• Öte yandan makarnayı 5 bardak tuzlu suda 9-10 dakika haşlayın.
• Suyunu süzün.
• Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısağı sıvıyağda hafifçe 1-2 dakika kavurun.
• Üzerine mantar ve soğanla havucu da katın, karıştırarak kavurmaya devam edin.
• Yaklaşık 7-8 dakika sonra sebze suyunu ilave edip, soya sosu, acı biber salçası ve tuzu ekleyin.
• Pişmeye bırakın.
• Çorba kaynamaya başlayınca kapağı kaldırıp, 3 dakika daha kaynatın.
• Eğer varsa üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile alın.
• Sonra da içine haşlanmış makarnaları ekleyip, ocaktan alın.
• Sıcak olarak servis yapın.


450
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.