Balkabağı Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Balkabağı Çorbası
Malzemeler
Çorba temeli için:
300 gr balkabağı brüt, 200 ml tavuk suyu, 70 ml krema, 10 gr margarin, 10 ml balzamik sirke, tuz ve karabiber

Çorbanın son hali için:
80 gr balkabağı / küp şekilde doğranmış, 1 adet arpacık soğan / ince dilimlenmiş, 20 gr margarin, 2 dal frenk soğan, 50 gr istiridye mantarı, tuz ve karabiber


Tarif
Çorba temeli:
* Balkabağı ile tavuk suyunu kaynatın ve balkabakları yumuşayınca el blender'i ile püre edin.
* Daha sonra süzgeçten geçirin. Krema, tuz, karabiber ve balzamik sirke ilave edin.


Çorba son hali:
* Balkabaklarını yumuşayıncaya kadar margarinle soteleyin.
* Soğan ve mantarları ilave edin.
* 6-7 dakika soteledikten sonra çorbanın temelini aktarın ve ısıtın.
* Kaselere ilave edin, frenk soğan serpiştirip servis edin.


815
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.