Balık Çorbası

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Balık Çorbası
Malzemeler
1 adet kırlangıç balığı veya kafası 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 6 sap maydanoz 8 bardak su 1 adet yumurta 2 adet limonun suyu 2 yemek kaşığı un 2 adet defne yaprağı Tuz

Tarif
• Balığı yıkayın.
• Kaynayan suyun içine atın.
• 3 dakika kaynattıktan sonra çıkartın.
• Suyu dökün.
• Patates ve havucu soyun.
• Tencereye soğanı, patates, havuç, maydanoz, su, tuz ve karabiberi koyun.
• Kaynayınca balığı ya da balık kafasını içine atın.
• 30 dakika kaynatın.
• Süzgeçten geçirin.
• Suyunu ayırın.
• Balığın etlerini kılçıklarından ayırın.
• Kenarda bekletin.
• Çorbanın terbiyesi için, yumurtanın sarısını limon suyuyla iyice çırpın.
• Unu ekleyin.
• Süzülmüş balık suyuna yavaş yavaş karıştırın.
• Kaynatın.
• Kaynayan terbiyeli sosa ayıklanmış balık etlerini ve defne yapraklarını atın.
• 10 dakika kaynatın.
• Tuzunu ve limonunu kontrol edin.
• Kenara alıp, servise hazırlayın.


Not
Yemekçinin notu: Kenara ayırdığınız patates ve havucu doğrayarak çorbanın içine koyabilirsiniz. Üzerini maydanozla da süsleyebilirsiniz.

540
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.