Ayranlı Haşıl

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ayranlı Haşıl
Malzemeler
• 3 su bardağı haşıllık buğday (çok ince çekilmiş, dövülmüş adeta ince bulgur taneleri şekline getirilmiş aşurelik buğdaya haşıl veya haşıllık buğday denir)
• 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin
• 1 su bardağı ayran (sarımsaklı veya sarımsaksız)
• 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
• İsteğe göre nane


Tarif
• Haşıllık buğdayı yıkadıktan sonra süzdürelim.
• Bir tencereye alıp, üstünü örtecek kadar su ilave edip, tuzunu da ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
• Sonra geniş bir servis tabağına pişen haşılı alalım.
• Bir kaşık yardımıyla haşılın ortasını açarak arzuya göre sarmısaklı veya sarmısaksız ayranı dökelim.
• Üzerine de iki kaşık erimiş ve kızdırılmış yağı gezdirip, nane serptikten sonra sıcakken servis yapalım.


Not
Aynı şekilde ayran yerine süt katılarak da bu yemeği yapabilirsiniz.

1891
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.