Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çıtır çıtır Tereyağlı Börek

Çıtır çıtır Tereyağlı Börek

Çıtır çıtır tereyağlı böreğin tadına doyulmaz… O halde hemen hazırlıklara başlayın!

Güncellenme tarihi: 20.03.2012
tereyağlı börek

Malzemeler

4 adet yufka
½ paket tereyağı
1 kalıp beyaz peynir
1 adet yumurta

Üzerine sürmek için:
Yoğurt

Üzerine serpmek için:
Susam veya çörekotu

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereyağını parçalara ayırıp bir kaba alın. Üzerine ezilmiş beyaz peyniri ve yumurtayı da ekleyip güzelce karıştırın. Dilerseniz karabiber ve pul biber de ekleyebilirsiniz. Yufkayı serip arasına hiçbir şey sürmeden ikiye katlayın. Yarım daire şeklindeki yufkayı 4 parçaya kesin. Oluşan üçgenlerin geniş kenarına tereyağlı-beyaz peynirli harçtan koyup kalınca sarın. Yağladığınız fırın tepsisine birbirine bitiştirmeden dizin. Böreklerin üzerine yoğurt sürüp, susam veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında güzelce kızarana kadar pişirin.  

 

4402
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.