Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çilekli milföy pasta

Çilekli milföy pasta

Ağızları tatlandıran leziz bir pasta yapmak istiyorsanız işte tarifi...

Güncellenme tarihi: 02.04.2013
pasta

Malzemeler:

1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
500 gr süt
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
Milföy hamuru
2 çorba kaşığı dolusu margarin
Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli
Pudra şekeri

Yapılışı:

Şekeri, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ara sıra karıştırarak, iyice soğutalım. Soğuduğu zaman, 2 çorba kaşığı Teremyağ ilavesi ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Milföy hamurlarını ikiye bölüp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve kızartmadan pişirelim. Hamurlar soğuduğu zaman, üzerine yeterince krema sürüp, dilimlenmiş çilekleri dizelim. Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koymak şartı ile üç katlı pastamızı hazırlayalım. En üstüne pudra şekeri serpip, bir de bütün çilek koyup, buzdolabında 1-2 saat soğutarak servis yapalım.

Çilek Lekesi Nasıl Çıkar?

44971
YORUMLAR

gercektende guzel pstaymış

sarp er 01.08.2013 15:48:32

tarifinizi çok beğendim

berin TAyfur 11.06.2013 09:21:45

çok güzel ellerinize saglık

asiye ışokveren 18.05.2013 20:33:58

Elinie saağlık çok güzel görünüyor. ben bunun pankekli olanını yapmıştım. tarifi iyiyemeğin blogundan almıştım. oda güzel oldu tavsiye ederim.

ilknur karasahin 12.04.2013 17:25:51
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.