Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çikolatalı rulo pasta

Çikolatalı rulo pasta

Pasta arşivinize bir yenisini daha eklemeye ne dersiniz? O halde malzemeleri hazırlamaya başlayın.

Güncellenme tarihi: 06.02.2013

Malzemeler
200 gr bitter çikolata, 150 gr toz şeker, 5 yumurta, 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Krema için
100 gr beyaz çikolata, 250 ml krema.



Yapılışı

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle 3-4 dakika çırpın ve çikolataya ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını iyice katılaşıncaya kadar çırpın ve kaşıkla eritilmiş çikolata ekleyip çırpmadan karıştırın. Hamuru 33 cm x 23 cm ölçülerinde yağlı kâğıt serili kalıba aktarın ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Genişçe kesilmiş yağlı kâğıt üzerine pudra şeker serpiştirin ve fırından çıkardığınız keki kâğıdın üzerine transfer edin. Rulo şeklinde sarararak soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve soğuduktan sonra krema ile katılaşıncaya kadar çırpın. Kekin üzerine kremayı yayın ve tekrar rulo şeklinde sarın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.


Kadın Kanalları Editörü: Burcunur YILMAZ

2693
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.