Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çikolata Ye, Kalbini Koru

Çikolata Ye, Kalbini Koru

ABD'de yapılan araştırmacılar, çikolatanın içindeki 'flavonoids' adlı bileşimin, krize yol açan kan pıhtılaşmasını önleyerek kalp sağlığını koruduğunu bir kez daha ortaya koydu. California Üniversitesi'nde görevli gıda uzmanı Carl Keen, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen bilimsel konferansta, 'flavonoids' bileşimi açısından zengin olan çikolatanın, kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu söyledi.

Keen, araştırma kapsamında, gruplara ayrılan gönüllülerden bir kısmına 'flavonoid' açısından oldukça zengin 25 gram çikolata, diğerlerine ekmek yedirildikten 6 saat sonra, söz konusu kişilerden kan örneklerinin alındığını kaydetti.

Çikolata yiyenlerde, kan pıhtılaşmasında önemli rol oynayan trombosit faaliyeti düşerken, ekmek yiyenlerde bu tür bir değişiklik olmadığı gözlemlendi.

Ayrıca çikolata tüketimi sırasında, vücutta kanser yapıcı maddelerin zararını azaltan antioksidanların kapasitelerinin yükseldiği kaydedildi.
1043
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.