Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çay Demlemek

Çay Demlemek

Bizim klasik ya da Türk usulü olarak adlandırdığımız demleme usulünden farklı bir yöntem. Çayın demlenmesi çok kısa sürüyor ve gerçek çay ancak bu şekilde içiliyor. Saatlerce çayı kaynatmak ise zehirlenmekten başka bir işe yaramıyor.

Sıcak demliğin içine kaynar su ilave ediliyor, çay bir süzgeç ya da aparatla demliğe konuluyor. Birkaç dakika içinde çayınız hazır. Bekleme süresi çayın cinsine göre değişse de en uzun süre 5-6 dakikayı aşmıyor. En fazla kullanılan çay miktarı ise altı fincanlık demlik başına en fazla 4-5 çay kaşığı.

Çay Demlerken.
· Taze soğuk su kullanın.
· Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın. Çayı dikkatlice ölçün, fazla koymak hem ekonomik değildir hem de çay acı olur.
· Su kaynadığı anda suyu demliğe ekleyin.
· Özellikle büyük yapraklı çayları lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
· Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
· Çayı kuru, hava almaz bir kapta saklayın.

Çay Demleme Araçları
Çay Demleme Süzgeçi
Demleme süzgecinin yarısını –yaprakların genişlemesine yer bırakacak şekilde- çayla doldurun. Süzgeçi fincanın veya demliğin içine koyun ve üstüne kaynar su boşaltın. 4-5 dakika sonra süzgeci çıkarabilirsiniz.

Çay Sepeti
Doğru miktarda çayı bu amaçla yapılmış sepetin içine doldurun ve sepeti demliğin içine yerleştirin. Sepet demleme sırasında yaprakları içinde tutar ve çay demlendiğinde demlikten çıkarılabilir.

Jena Pot
Jena filtreli bir cam demlik. Çay sepeti dibi kullanılır, avantajı demin renginin görünmesidir. Bilgiler Tikina Tea Shop ve Lipton Tea Corner'dan derlenmiştir. Çay üzerine hizmet veren bu iki mağazadan çay ve aksesuarlarıyla ilgili tüm çeşitleri bulabilirsiniz.
1427
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.