Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Çay Bitkisi

Çay Bitkisi

Doğru şekillerde kullanıldığı takdirde bazı bitkilerin sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri inanılmaz. Tarih boyunca çeşitli şekillerde hazırlanarak ilaç gibi kullanılan bitkiler günümüzde kaynatılarak çay gibi içiliyor. Kısaca doğanın mucizeleri artık çay poşetlerinde.
Çiçekler ve yapraklar ya demleme ya da kaynatma yöntemi ile kullanılabiliyor.

At Kuyruğu: Romatizme, gut, kronik öksürük, bacak ödemleri, idrar yolları ve böbrek iltihabı, dişeti ve ağız iltihabı.

Biberiye: Sindirim sistemi rahatsızlıkları, kramplı mide, bağırsak ve safrakesesi rahatsızlıkları, kas ve eklem romatizması, sinirsel rahatsızlıklar, alçak kan basıncı, romatizma, gut.

Kantaron: Depresyon halleri, sinirsel rahatsızlıklar, sindirim rahatsızlıkları, uyku bozuklukları, sinirsel yüz ağrıları, yatağa işeme.

Isırganotu: İdrar sökücü, ödem çözücü, kan temizleyici, kansızlık, demir eksikliği, romatizma ve gut, şiddetli başağrıları, mide ve bağırsak ülseri, tüm alerjik rahatsızlıklar, egzama, ergenlik sivilceleri.

Melisa: Uyku bozuklukları, sinirsel rahatsızlıklar, sinirsel kaynaklı mide ve bağırsak rahatsızlıkları, organizmanın dengelenmesi ve savunma gücünün arttırılması, işlevsel kalp rahatsızlıkları.

Ökseotu: Yüksek kan basıncı, alçak kan basıncı, hormon dengesi, epilepsi, kronik kramplar, menopoz sıkıntılarının tümü, histeri, atardamar sertliği, kalp krizine karşı önlem.

Mayıs papatyası: Bebeklerin ve küçük çocukların rahatsızlıklarına karşı, kramp çözücü, yatıştırıcı, gaz söktürücü, nezle, sinirsel rahatsızlıklar.

Keten Tohumu: Kronik kabızlık, öksürük gıcığı, ses kısıklığı, mukoza iltihabı.

Kediotu Kökü: Sinirsel kaynaklı tüm rahatsızlıklar ve ağrılar, stres kaynaklı gerginlik, endişe, korku ve sinirlilik halleri, uyku bozuklukları.
1180
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.