Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Bulgurlu Köfte

Bulgurlu Köfte

Ağzınıza layık, etsiz bir köfteye ne dersiniz? Bulgurlu köfte vejeteryanler için olduğu kadar, bulguru seven ya da farklı bir lezzet arayanlar için de ideal. Tabii sağlığını düşünüp et yemeyenleri unutmamalı... İçi patates ve bulgur, dışı çıtı çıtır. Yanında domates salatası... İşte Bulgurlu Köfte'nin tarifi.

Hazırlama süresi: 40 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
1 porsiyon: 445 kalori
4 kişilik

Malzemeler:
350 gr patates, 200 gr bulgur
Yarım litre et suyu
1 soğan, 2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz, kekik
50 gr süzme yoğurt
1 yumurta, 1-2 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kızartmalık yağ

Hazırlanışı:
1. Patatesleri 30 dakika haşlayın. Bu arada bulguru et suyunda haşlayın. Ardından bulguru ocaktan alıp üstü kapalı 15 dakika bekletin.

2. Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı küp küp doğrayın ve sarmısağı ezin.

3. Daha sıcak olan patatesleri bulgur, soğan, sarmısak, süzme yoğurt, yumurta, un ve baharatlarla karıştırın. İçine tuz, karabiber ve toz biber ekleyip karıştırın. Karışım soğuduktan sonra nemli ellerle küçük toplar şekillendirin. Yağı iyice kızdırıp topları kızartın.
857
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.