Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Budala böreği

Budala böreği

Alışılmışın dışında bir tarifi sizinle paylaşıyoruz...

börek

Malzemeler

4 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (40 gr.)
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ (üzeri için)
Tuz

İçi için

1 orta boy soğan
5 orta boy patates (haşlanmış)
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz, pulbiber

Hazırlanışı

Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine mayalı sütü, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek, ılık bir ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada böreğin iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip 1/2 dk. daha kavuralım. Haşlanıp rendelenmiş patatesleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, pulbiberi ekleyip karıştırarak tavayı ateşten alalım. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölerek beze yapalım. Bezelerden birini unlanmış bir zeminde 1/2 cm. kalınlığında açalım. Hamuru, Teremyağınla yağlanmış fırın kabına yayarak kenarlarını hafifçe yükseltelim. Üzerine patatesli harcı yayalım. Diğer hamuru da 1/2 cm. kalınlığında açarak patatesli harcın üzerine serelim. Yoğurdu sıvı yağ ile karıştırıp hamurun üzerine sürerek, önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.

 

Kıymalı muska böreği tarifi için tıklayın!

2282
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.