Tavuklu Milföy

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Tavuklu Milföy
Malzemeler
6-8 adet hazır milföy hamuru (8 kişilik) İç harcı için gerekli olan malzemeler: 1 adet ufak boy tavuk göğsü 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı galeta unu (veya bir dilim robotta dövülmüş bayat ekmek) 2 yemek kaşığı rende kaşar peyniri veya beyaz peynir 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Tarif
• Önce böreğin iç harcını hazırlamak üzere tavuk göğsünü çok ufak, tavla zarı formunda doğrayalım.
• İçine çok ince yine tavla zarı şeklinde doğradığımız soğanları katalım.
• Yumurta, galeta unu ve peyniri ekleyip, tuz ve karabiberi ilave edelim.
• Sonra da tıpkı köfte yoğurur gibi en az 4-5 dakika yoğuralım.
• Şimdi hazır milföy karelerini önümüze alalım.
• Bir ucuna yukarıda hazırladığımız harçtan 3 tatlı kaşığı kadar koyalım ve sıkıca sarıp, rulo yapalım.
• Bu arada fırın tepsimizi hafifçe yağlayalım ve bu şekilde sarıp, rulo yaptığımız milföy böreklerini en az iki parmak aralıklı olarak dizelim.
• 175 dereceye ayarlı, orta ısılı fırında 25 dakika kadar pişirelim.
• Pişen milföy böreklerimizi bir servis tabağına yerleştirelim.
• Üzerine domatesli sosumuzu gezdirip, sıcak olarak servise sunalım.
• Yanına yeşil salata çok yakışır.
• Afiyet olsun.


Sos Malzemesi
Üzerinin sosu için: 3 adet orta boy domates 4-5 diş dövülmüş sarmısak 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Sos Tarifi
• Bu arada sosumuzu hazırlamak üzere derin bir tavaya yağımızı koyalım.
• Erir erimez dövülmüş sarmısakları katıp, 1 dakika kadar kavuralım sonra da üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyelim.
• 7-8 dakika kadar pişirip, altını söndürelim.
• Tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip, şöyle bir karıştıralım.


710
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.