Su Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Su Böreği
Malzemeler
Hamuru için: 1 kg un veya 9 su bardağı un 9 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 200 gr tereyağı (yufkaların arasını yağlamak için) İçi için: 1 kalıp beyaz peynir 2 demet maydanoz Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber

Tarif
• Derin bir karıştırma kabının içine un koyularak, yumurtalar kırılır, tuz eklenir.
• Kulak memesinden daha sert bir hamur yapılarak iyice yoğrulur.
• Üstü nemli bir bezle örtülerek 2 saat dinlendirilir.
• İç harcı için; peynir derin bir kasenin içinde çatalla ezilerek, püre haline getirilir.
• İçine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi eklenip, iyice karıştırılır.
• Bir kenarda beklemeye bırakılır.
• Hamur 20-25 parçaya-bezeye bölünerek her parça 40-45 cm çapında yufkalar şeklinde açılır.
• Tüm yufkalar açıldıktan sonra büyük bir tencerede kaynatılan suya tuz atılır.
• Her bir yufka ikiye bölünerek bu suda iki dakika kadar teker teker haşlanır.
• Haşlanan hamur sıcak sudan el kevgiriyle çıkarılarak soğuk hatta içine 7-8 parça buz atılmış soğuk suyun içine bırakılır.
• Yine bir el kevgiriyle alınıp, ters çevrilmiş süzgecin üzerine serilir ; böylece suyu süzdürülmüş olur.
• İki adet yufka ise haşlanmadan bekletilir.
• Tepsi yağlanır haşlanmayan yufkalardan birisi tepsiye yayılır, üstüne eritilen tereyağından 2-3 kaşık sürülür.
• Her üç hamurdan bir hazırlanan harç serpilir, her hamurun üstü yağlanır.
• Tüm yufkalar bu şekilde tepsiye dizilir, en üste haşlanmayan diğer yufka yayılır üstüne yine yağ dökülür.
• Tepsi ateşe oturtularak altı kızarıncaya kadar çevire çevire pişirilir.
• Altı kızarınca başka bir tepsi yardımıyla altüst edilerek diğer yüzüde aynı biçimde kızartılır.
• Dilimlenerek servis yapılır.
• İstenirse ocak yerine 175 derece fırında da 1 saat kadar kızartabilirsiniz.


587
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.