Peynirli Otlu Börek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Peynirli Otlu Börek
Malzemeler
1-2 orda boy soğan, 4 yufka, 3 yumurta,1 bardak yoğurt, 2 çay bardağı zeytinyağı, en az yarım demet pazı ve ıspanak, istenildiği beyaz peynir, tuz, karabiber ve isteğe göre kırmızı biber

Tarif
Pazı ve ıspanağı istediğiniz miktarda alın ve yıkayın ve durulayarak doğrayın. Peynirin kullnacağınız kadarını ufalayın yada çatal yardımı ile ezin. Soğanı yemeklik doğayın ve geniş derin bir tavada zeytinğağı ile kavurun. Doğradığınız otlarıda ekleyin ve hafifçe öle ne kadar yağda kavurun. Üzerine tuzu ve katmak istediğiniz baharatlarıda ekleyerek 1-2 kez daha karıştırın ve kapağını kapatarak ılınmaya bırakın. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta çırpın. İstediğiniz büyüklükte tepsiye ilk yufkanızı yayın (eğer küçük tepsi seçerseniz yufkaları 2 ye bölün). Üzerine hazırladığınız harctan sürün ve otlardan yayarak üzerine yeni bir yufka serin. Yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın ve kenardan çıkan yufkaları böreğin üzerine kapayarak 200 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı sürebilirsiniz yada kalan yoğurtlu harçtan dökebilirsiniz.

1242
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.