Pastırmalı Kol Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Pastırmalı Kol Böreği
Malzemeler
2 adet hazır yufka İç Harcı İçin; 4 bardak ıspanak (ayıklanmış ve doğranmış) 15 dilim pastırma 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı pul biber

Tarif
• Bir tavada temizlenmiş ıspanakları ve zar şeklinde doğranmış soğanları erimiş yağın içinde kavurun. Üzerine kare doğranmış pastırmaları ilave edin.
• 4-5 dakika karıştırarak pişirin. İçine tuz atmayın.
• Karabiber ve pul biber atıp soğumasını bekleyin.
• Yufka sosu için, 3 yumurtayı bir cam kabın içinde çırpın. Sıvıyağı ve sütü içine karıştırıp, bekletin.
• Yufkanın bir tanesini masanın üstüne serip her tarafına yufka sosundan iyice sürün.
• Yine yufkanın dört bir etrafını ortada katlayaraktan, kare şeklinde zarf formuna getirin.
• Ispanaklı pastırmanın yarısını ayırıp, yufkanın her tarafına eşit miktarda yayın.
• Yufkanın bir ucundan başlayarak sarıp, büyük ve kalın bir rulo yapın.
• Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp, ayırdığınız harcı paylaştırın.
• Böreklerin üzerine birer yemek kaşığı yufka sosundan sürün, çörekotunu serpiştirin.
• Yağlanmış tepsiye ruloları koyun.
• 175 derece fırında üzeri nar gibi olana kadar pişirin.
• Dilimleyip, sıcak olarak servis edin.


Sos Malzemesi
Yufka Sosu İçin; 1 bardak süt 3 adet yumurta 4 kaşık sıvıyağı

443
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.