Makarna Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Makarna Böreği
Malzemeler
2 adet yufka, 2 adet yumurta, 250 gr. beyaz peynir, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı yoğurt, yarım paket makarna (kesme, fiyonk yada burgu olabilir), isteğe göre maydanoz, 2 yemek kaşığı margarin

Tarif
Makarnaları bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (yaklaşık 6–7 dakika). Süt, sıvıya yağ, yoğurt ve yumurtayı birlikte çırparak sos yapın. Peyniri ufalayın, makarna ile karıştırın. İsteğe göre maydanozları kıyarak bu karışıma ekleyin. Orta boy bir cam tencereyi margarinle yağlayın ve yufkanın birini cam tencereye serin. Makarnalı peynirli karışımı yayın ve üzerine sosun yarısını dökün. İkinci yufkayı sererek üzerine kalan sosu yedirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

1733
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.