Ispanaklı Börek

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Ispanaklı Börek
Malzemeler
Malzemeler: 4 adet yufka, 7-8 demet ıspanak, 2 su bardağı süt, 1 yumurta, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 adet soğan, tuz, karabiber Üzeri için Çörek otu, susam

Tarif
Yapılışı Ispanaklar yıkanır suyu süzülür ve doğranır. Soğanlar doğranır ve süzgeçte yıkanır. Ispanaklara ilave edilir. Tuz ve karabiber koyulup iyice karıştırılır. Süt, yağ ve yumurtanın akı bir kapta karıştırılır.Tepsi yağlanır 1 adet yufka tepsiye serilir ve sütlü karışımdan üzerine gezdirilir. 2. yufka 2 ye bölünür yine diğer yufkanın üzerine konu karışım sürülür bu işlem diğer yarısı içinde yapılır. Ispanak 1 avuç alınır iyice elde suyu sıkılır ve yufkanın üzerine konur. Diğer yufkada 2 ye bölünür aynı işlem onlara da uygulanır son yufkanın arasına ıspanak konmaz yine 2 ye bölünerek yağlanır ve ilk serilen yufka bohça gibi kapatılır. Üzerine yumurta sürülür susam ve çörek otu serpilir. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

788
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.