Arnavut Böreği

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Arnavut Böreği
Malzemeler
Hamur için: 1 kg. un 1 çay bardağı sıvıyağı Alabildiğince ılık su 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için: 200 gr beyaz peynir veya çökelek 2 adet orta boy kuru soğan 1 demet pazı 2 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzerine sürmek için: 2 adet yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı eritilmiş ılıtılmış margarin Ayrıca bezeleri yağlamak için: 1 su bardağı sıvıyağı

Tarif
• Geniş bir yoğurma kabının içinde unun ortasını açıp, tuzu, bir fincan sıvıyağı ve azar azar ılık suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
• Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım.
• Bezelerden her birini bir yemek tabağı büyüklüğünde açalım.
• Her birinin üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağı sürelim ve bekletelim.
• Öte yandan içinin harcını hazırlamak üzere pazıları yıkayıp, çok ince doğrayalım ve geniş bir kabın içine boşaltalım.
• Üzerine yemeklik çok ince kıyılmış kuru soğanları ekleyip, tuzunu serpiştirelim.
• Bir elimizle tıpkı köfte yoğurur gibi pazı ve soğanları ezip, eskilerin deyimiyle “öldürelim.”
• Sonra içine tavla zarı formunda küp doğranmış domatesleri ekleyip, şöylesine bir karıştırıp, bir kenara koyalım.
• Şimdi tabak büyüklüğünde açılmış ve yağlanmış hamurlarımızdan dördünü üst üste koyup, elimizi yumruk yapıp, hamuru elimizde döndürerek hazır yufka inceliğinde ve şeklinde büyütelim.
• Ya da iki kişi karşılıklı geçip, çamaşır çekiştirir gibi hamuru çekiştirip hazır yufka gibi büyütün.
• Diğer 4 hamuru da üst üste koyarak aynı şekilde hazır yufka gibi, tek parça olarak büyütelim.
• Şimdi elimizde iki parça yufka oldu.
• 40-45 cm. çapındaki, kenarları yüksek, yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serelim.
• Üzerine çiğden hazırladığımız harcımızı yayalım.
• Üstüne tekrar ikinci yufkayı serip, iki yufkanın kenarlarını elimizle birbirine yapıştıralım.
• Üzerine birlikte çırpılmış yoğurt ve yumurta sarılarını sürelim.
• Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, böreğimizi pişmeye bırakalım.
• Yaklaşık 35-40 dakika sonra üzeri altın sarısı kızaran böreği fırından alıp, sıcakken dilimleyelim.


1097
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.