Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Besinlerle ilgili yaygın yanlışlar

Besinlerle ilgili yaygın yanlışlar

İngiltere'deki Besin Standartları Kurumu (FSA), besinlerle ilgili yaygın, ancak yanlış bilgilerle ilgili olarak hazırladığı raporda şu bilgiler yer alıyor

Eğer etiketinde 'düşük' ya da 'azaltılmış yağ' yazıyorsa o yiyecek sağlıklıdır. Yanlış. Yağı azaltılan ama başka katkı maddeleri eklenen yiyeceklerin kalori değeri aynı kalabilir, hatta daha fazla kalori bile olabilir.

Kuru meyveler tazeleri kadar sağlıklı değildir. Yanlış. Uzmanlar günde 4-5 porsiyon meyve-sebze yenmesi gerektiğini söylüyor ancak bunların taze, dondurulmuş ya da konserve ya da kurutulmuş olması farketmiyor. Kuru incir, üzüm gibi yiyecekler, vücuda hem doğal şeker hem de lif kaynağı oluyor.

Vejetaryen yiyecekler daha sağlıklıdır. Yanlış. Bazı vejetaryen yemekler çok fazla yağ içerebilir. Yağsız kırmızı et, derisi alınmış tavuk ve balık, çok fazla yağ kullanılmadan hazırlanırsa daha sağlıklı olabilir.

Yemeklerdeki tuzun büyük bir kısmını sofrada ekleriz. Yanlış. Günlük diyet içinde tüketilen yiyeceklerdeki tuzun ancak yüzde 10-15'i sofrada ya da pişirilirken ekleniyor. Yüzde 75'i ise işlenmiş yiyeceklerden geliyor.

953
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.