Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Belen tavası

Belen tavası

Hatay yöresinin enfes tadlarından olan belen tavasının tarifi için tıklayınız!

belen tavası

Malzemeler:

200 gr Tel Kadayif
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kasigi Teremyaği

Hazırlanışı:

Teremyağindan 1,5 çorba kasigi alip, ince ince ufalanmis kadayifleri ateste Teremyağınla yedirerek bir süre karistirin Künefeyi pisireceginiz tepsinin dibini yaglayarak kadayiflarin yarisini yerlestirin. Uzerine dilimlenmis dil peynirini koyun. En üst kisma yeniden kadayif döseyerek ilik firinda üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin. Bir yüzü kizaran kadayifi tekrar yaglanmis tepsiye ters yerlestirerek bu yüzünü de kizartin. İki yüzü kizaran kadayifi firindan alarak fazla agdalanmamis soguk surubu sicak künefenin üzerine dökün. Servis yapin.

Hatay yöresinin enfes "Künefe tarifi" için tıklayınız!

3299
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.