Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Balığın yanına yakışan soslar

Balığın yanına yakışan soslar

Balık ve deniz ürünlerini değişik soslarla sunarak farklı tatlar yakalayabilirsiniz.

Şaraplı sos

Hazırlama süresi: 10 dk

Malzemeler:

Yarım çay bardağı zeytinyağı

5 diş sarımsak

1 su bardağı hardal

Yarım limonun suyu

Yarım su bardağı beyaz şarap

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

* Sarımsakları ince dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları pembeleştirin ve tavayı ateşten alın.

* Hardalı sarımsağın üzerine ekleyip karıştırın. Karışım özleştikten sonra beyaz şarabı ekleyip karıştırmaya devam edin.

* Limon suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Servis yapın.

Tarator sos

Hazırlama süresi: 10 dk

Malzemeler:

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı çekilmiş çamfıstığı

5 dilim bayat ekmek

1 su bardağı süt

4 diş sarımsak

Taze çekilmliş beyazbiber

Tuz

Hazırlanışı:

* Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmeklerin kenarlarını kesip bir kasede sütle ıslatın. İyice karıştırarak pütürsüz bir karışım elde edin. Sürekli karıştırarak zeytinyağını ilave edin. Sarımsak, çekilmiş çamfıstığı, tuz, beyazbiberi ekleyip çırpmaya devam edin. Dilerseniz üzerine kırmızı tozbiber sepip servis yapın.

Limon sos

Hazırlama süresi: 10 dk

Malzemeler:

Yarım litre zeytinyağı

1 su bardağı limon suyu

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

* Yumurta sarısı ve limon suyunun üçte birini bir kâsede çırpın. Çırpmaya devam ederken zeytinyağını azar azar ekleyerek yedirin.

* Kalan limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve şekeri ekleyip servis yapın.

Tartar sos

Hazırlama süresi: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: dk

Malzemeler:

Yarım kg mayonez

10 kornişon turşu

3 diş sarımsak

50 gr kapari

2 haşlanmış yumurtanın beyazı

1 tutam maydanoz

2 limonun suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı beyazbiber

Hazırlanışı:

* Turşuları kıyın. Sarımsakları ezin. Kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın.

* Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyazbiber ve mayonezi bir kâsede karıştırın. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpın. Servis yapın.

Kaynak: Lezzet
1181
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.