Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Bakır ve Pirinç Kaplar Daha Sağlıklı

Bakır ve Pirinç Kaplar Daha Sağlıklı

Genellikle az pişmiş hamburger ve kıymada bulunan e.coli bakterisinin, bakır ve pirinç kaplarda fazla yaşamadığı bildirildi. İngiltere ve ABD'deki araştırmalarda, e.coli bakterisinin paslanmaz çelik kaplarda oda sıcaklığında 34 gün, pirinç kaplarda 4 gün, bakır kaplarda ise 4 saat yaşayabildiğini ortaya koydu.

Soğutucu ortamda yapılan araştırmada ise çelik kaplardaki e.coli bakterisinin 34 gün sonra hala yaşadığı belirlendi. Soğutucu ortamda bakterinin pirinç kaplarda 12 gün, bakır kaplarda ise 14 saat yaşayabildiği gözlendi. Meyve suları üretiminde e.coli bakterisinin bakır kaplarda 45 dakika, çelik kaplarda ise 2 gün yaşadığı saptandı.

Araştırmacılar, gıda sanayii için önem taşıyan bu araştırmanın, geleneksel bakır kapların ne derece sağlıklı olduğunu ortaya koyduğuna dikkati çektiler. Bu alanda genellikle paslanmaz çelik kapların kullanıldığı biliniyor. Böbrek rahatsızlığına yol açan e.coli bakterisi, 14 yaşın altındaki çocuklar ve yaşlılarda zaman zaman ölüme yol açabiliyor.
1371
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.