Karışık Kızartma

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Karışık Kızartma
Malzemeler
Malzemeler: 1 adet patlıcan 1 adet kabak 10 adet yeşil biber 2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) yemek kaşığı salça Tuz

Tarif
Yapılışı: Patlıcanlar alaca soyulup küp küp dilimlenir. Kabaklarda kabukları soyulup küp küpdilimlenir. Yeşil biberler ordatalarından yarılır. Sıvı yağda önce kabaklar,, patlıcanlar en son da sonra biberler kızartılır. Sos için: Margarin eritilir ve sarmısaklar eklenir. Sarmısakların renkleri hafifçe dönmeye başlayınca domatesler eklenir, sarmısaklar yumuşayana ve domatesler suyunu biraz çekene kadar pişirilir 1 kaşık salça eklenir. İstediğiniz kadar sulu bırakabilirsiniz. Kızarmış sebzelerin üzerine dökülür. Yanında sarmısaklı veya sarmısaksız yoğurtla servis edilir.

437
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.