Fıstıklı Kanepe

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Fıstıklı Kanepe
Malzemeler
Yarım su bardağı iyice çekilmiş yeşil şam fıstığı Yarım su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri veya taze kaşar peyniri 5 yemek kaşığı mayonez 1 çay bardağı sıvıyağı 3 dal taze yeşil soğan (sadece yeşil kısımları kullanılacak ve çok incecik doğranacak) 8-10 adet sandviç ekmeği veya tost ekmeği

Tarif
• Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde çekilmiş şamfıstığı, mayonez, sıvıyağı, peynir ve çok ince kıyılmış yeşil soğanları karıştıralım.
• Öte yandan sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölelim.
• Tost ekmeklerini kalıplarla şekilli olarak da kesebilirsiniz.
• Hazırladığımız fıstıklı kanepe harcını kalın tabakalar halinde ekmeklerin üzerine dizelim.
• Bir taraftan da fırını 175 dereceye ayarlayıp, fırın ızgarasının üzerine ekmekleri dizip, fırına sürelim.
• Sıcak fırında yaklaşık 10 daikka kadar pişirelim.
• Ekmeklerin üzerindeki sos kabarıp, iyice sarı kahverengileşmeye başladığında kanepeleri fırından çıkarıp, ikram edelim.


460
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.