Fırında Hellimli Patlican Dilimleri

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Fırında Hellimli Patlican Dilimleri
Malzemeler
2 adet küçük boy bostan patlıcanı, 2 adet domates, 1 küçük paket hellim peyniri, 3 diş sarımsak, 1 adet paprika (etli kırmızıbiber) , Siyah zeytin (her patlıcan dilimine 1 adet) Margarin

Tarif
Patlıcanları yıkayın ve kabuklarını soymadan 1’er cm boyutlarında dilimleyin. Fırınlama işlemini yapana kadar tuzlu suda bekletin. Sarımsağı soyun, havanelinde dövün ve margarin ile birlikte biraz kavurun. Fırınınızı en yüksek seviyeye ayarlayın ve ısıtın. Patlıcanları pişireceğiniz fırın tepsisini bir fırça yardımı ile hazırladığınız karışımı sürün.(Biraz da margarin) Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve üzerilerine fırça yardımı ile margarin sürün. 7–8 dakika fırınlayın (çok kurumamasına dikkat edin). Domatesleri ve hellim peynirini dilimleyin her patlıcanın üzerine 1 dilim domates, 1 ince dilim hellim gelecek şekilde dizin. Üzerini julyen doğradığınız biber dilimleri ve zeytinle süsleyin. Hellim peynirleri iyice kızarana kadar pişirin, isteğe göre mısır taneleri ile süsleyerek servis yapın.

900
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.