Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Aromalı Meyve Çayları

Aromalı Meyve Çayları

Yaz-kış fincanımızdan eksik etmediğimiz bitki ve meyve çaylarını değişik otlarla tatlandırıp içimi hoş aromalı içecekler hazırlayabilirsiniz. Doğanın büyüsünü içinizde hissedeceğiniz içecekleri hazırlarken çubuk tarçın, karanfil, taze nane gibi aromalara ihtiyacınız var.

Elma Çayı
(4-5 kişilik)

Malzemeler:

4 elma, 1 çay kaşığı tarçın, 750 ml su, 1 limonun suyu, 12 kahverengi küpşeker

Hazırlanışı:

Elmaları yıkayıp suyunu süzün. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tarçını çay süzgeciyle elmaların üzerine serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Elmaları bir tencereye alıp üzerine suyu ilave edin. 15 dakika kaynatın. Elmaları süzgece alın. Süzgeci bir tencerenin üzerine yerleştirin. Elmalar ılınınca kaşıkla veya ezici bir aletle bastırarak süzgeçten geçirin. Elde ettiğiniz püreyi ateşte alıp ısıtın. Şeker ve limon suyunu ilave edin. Şeker eridikten sonra fincanlara doldurup servis yapın.

Lezzet Çayı
(2 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı su, 1 fındık büyüklüğünde taze zencefil kökü, 4 karanfil, 1 çubuk tarçın, 1 tatlı kaşığı yasemin çayı, 1 tatlı kaşığı seylan çayı, 1/3 su bardağı portakal suyu, yarım limonun suyu.

Hazırlanışı:

Zencefil kökü, karanfil, tarçın, yasemin ve seylan çaylarını demliğe alın. Kaynamış 2 bardak suyu üzerine döküp içi kaynar su dolu bir çaydanlığın üzerinden 6-7 dakika demlemeye bırakın. Süzgeçten geçirip fincanlara doldurun. Portakal ve limon suyunu üzerlerine paylaştırarak ilave edip servis yapın.

Ballı Çilek ve Portakal Çayı
(4 kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı su, 2 poşet çilek çayı, 4 çay kaşığı bal, 4 portakalın suyu, yarım su bardağı kahverengi tozşeker, nane yaprağı

Hazırlanışı:

Suyu kaynatın. Çilek çayı poşetlerini ekleyip 3-5 dakika bekletin. Poşetleri çıkarın. Portakalların suyunu sıkın ve balla birlikte çilek çayına ekleyin. Kahverengi şekeri düz bir tabağa alın. Bardakların ağız kısımlarını suyla hafifçe nemlendirip şekere batırın. Çayı bardaklara doldurun. Taze nane yaprağıyla süsleyip servis yapın.

Karışık Meyveli Çay
(4 kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı limonata, 1 fındık büyüklüğünde taze zencefil kökü, 10 çilek, Yarım ananas, 2 portakal, 2 kivi, 2 su bardağı ananas.

Hazırlanışı:

Ananas, portakal ve kivinin kabuğunu soyup küçük kareler halinde kesin. Çilekleri de temizleyip küçük küçük doğrayın. Limonatayı zencefil köküyle birlikte ıslatın. Meyveleri ve ananas suyunu ilave edip karıştırın, 5 dakika bekletip süzün. Çay fincanlarında servis yapın.
1411
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.