Mahmure

Yemek

Yemek Tarifleri

Anadolu mutfağının en lezzetli yemekleri

Anadolu mutfağının en lezzetli yemekleri

Sizler için Anadolu mutfağının en lezzetli yemek tariflerini derledik...

Dünyanın her yerinde sevilen Anadolu mutfağının en leziz yemekleri ile sofralarını şenlendirmeye ne dersiniz? Ailenize her mutfaktan yemekler tattırmak için malzemeleri hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Erzurum ketesi

Malzemeler

5 su bardağı un
1 çay kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet yumurta
150 gr Teremyağ
Tuz

Yapılışı

Unun yarım su bardağını ayırıp bir kaba koyun. Tuzunu ekleyin. Ortasına havuz açın. Mayayı sütle ezip unun ortasına döküp mayalanmaya bırakın. Teremyağını eritip 3 çorba kaşığını ayırın. Birazıyla da tepsiyi yağlayın. Kalan süt ve yağı una ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu arada ayırdığınız yağ ve unu bir tencerede kavurun. Hamurdan cevizden büyük parçalar alın. İçini açın ve kavurduğunuz unda koyup yuvarlayarak kapatın. Tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla delikler ve süsler yapın. Üzerleri kızarana kadar fırınlayın.

22267
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.