Meyveli Köpüklü Şarap

Alıcı adı
Alıcı E-postası
Gönderen Adı
Gönderen E-postası
Meyveli Köpüklü Şarap
Malzemeler
1 şişe köpüklü şarap 4-5 adet orta boy olgunlaşmış şeftali Yarım su bardağı toz şeker

Tarif
• Oldukça derin bir kasenin içine; kabukları soyulup, tavla zarı gibi çok ince küp küp doğranmış şeftaliler koyulur.
• Üzerine toz şeker eklenerek 15-20 dakika kadar bekletilir.
• Böylece şeftali ile şekerin tadının birbirine geçmesine fırsat vermiş oluruz.
• Sonra üzerine köpüklü şarabı boşaltalım ve kasenin ağzını kapatıp, budolabına koyalım.
• Bir gece bekletip, ertesi gün hemen servise sunabiliriz.


Not
Bir İtalyan ailesinin ikramı olarak içip, çok beğenmiştim. Belki de sıkı şarapçılar "hiç şaraba da meyve katılır mı" diyeceklerdir. Ama biliyorsunuz artık yeme-içme konusunda muhafazakarlık, önyargılar ortadan kalktı. Damağa hoş geldiği, lezzeti beğenildiği sürece pekçok şey denenebilir. Sahrap'ın notu: Köpüklü şarapla şeftali suyunu yarı yarıya ölçüsünde karıştırarak ve içine az miktarda buz da atarak, yaz geceleri için çok hafif bir içecek hazırlamış olursunuz.

680
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.