Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 9. gün tatlısı: Tel Kadayıf

Ramazan Sofrası 9. gün tatlısı: Tel Kadayıf

Kadayıf gibisi var mı diyenler için kolay bir tarif...

Ramazan Sofrası 9. gün tatlısı: Tel Kadayıf
Malzemeler:

750 gr. tel kadayıf

4- 5 su bardağı şeker

2 su bardağı süt

1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi

1 büyük paket margarin (250 gr.)

Hazırlanışı:

Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.) 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir. Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır. Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.

1853
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.