Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 8. gün yemeği: Papaz Kavurması

Ramazan Sofrası 8. gün yemeği: Papaz Kavurması

Kuzu etinden güzel bir kavurma tarifi, Papaz Kavurması...

Ramazan Sofrası 8. gün yemeği: Papaz Kavurması
Malzemeler:

1/2 soğan

1 adet kırmızı çarliston biber

1 adet yeşil çarliston biber

1 çay bardağı sıvı yağ

200 gr. Kuzu kuşbaşı

1 tutam karabiber

1 tutam tuz

1 tutam kekik

1 tutam sebzeli çeşni

5 - 6 adet çeri domates

1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Soğanı, çarliston biberleri doğrayın. Tavaya sıvı yağ koyun kızması bekleyin. Yağ kızdıktan sonra kuşbaşı etleri tavaya atarak karıştırın. Etin üzerine soğanları ilave ederek kavurun. Biberleri de ekleyin ve iyice karıştırın. Bir tutam karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Çeri domatesleri ekleyin. 1 tutam tuz, kekik, sebzeli çeşni ve suyu ekleyerek iyice karıştırın. Kıvama geldiğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
1789
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.