Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 7. gün ana yemeği: Adana Usulü Güveç

Ramazan Sofrası 7. gün ana yemeği: Adana Usulü Güveç

Güveç yemeklerinden güzel bir tarif, Adana Usulü Güveç...

Ramazan Sofrası 7. gün ana yemeği: Adana Usulü Güveç
Malzemeler:

1 Kg. Kuzu Kuşbaşı

4 Diş Sarımsak

2 Orta Boy Soğan

8 Adet Sivri Biber

Tuz

Toz Tavuk Bulyon

Karabiber

Pul Biber

8 orta Boy Domates

3 adet taze hafif sert uzun

Patlıcan

Hazırlanışı:

Tenceremize 1 çay bardağı ayçiçek yağı koyarak kızmasını bekliyoruz. Kuşbaşı etlerimizi tenceremizde iyice kavuruyoruz. İnce ince doğradığımız sarımsakları tenceremize ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz.

2 orta boy soğanımızı doğradıktan sonra tenceremize ekliyoruz. Kavurmaya devam ederek soğanlarımızında kıvama gelmesini sağlıyoruz. Ardından sivri biberlerimizi doğrayarak tenceremize alıyoruz ve iyice harmanlıyoruz. Bir tutam tuz, bir tutam toz tavuk bulyon, bir tutam karabiber, bir tutam pul biberi tenceremize atarak iyice karıştırıyoruz.

2 orta boy domatesi küp küp doğrayarak tenceremize alıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. 3 su bardağı su ilave ediyoruz. Patlıcanlarımızı şerit şerit soyup dilimliyoruz ve yemeğimizin üzerini kapatacak sekilde tenceremize döşüyoruz.

5 adet orta boy domatesi dörde bölüyoruz ve tenceremizde patlıcanlarımızın aralarına döşüyoruz. Etimizin sertliğine göre 25 - 40 dakika arasında kısık ateşte pişiriyoruz. Yemeğimiz piştiğinde güveçlere alarak servis ediyoruz. Afiyet olsun...
1682
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.