Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 6.gün tatlısı: Cevizli Kadayıf

Ramazan Sofrası 6.gün tatlısı: Cevizli Kadayıf

Tadına doyamayacağınız bir tatlı tarifi daha, Cevizli Kadayıf...

Ramazan Sofrası 6.gün tatlısı: Cevizli Kadayıf
Malzemeler:

1/2 Kg. tel kadayıf

1,5 Küçük paket margarin (185-
190 Gr.)

1 Su bardağı dövülmüş ceviz

1 Su bardağı sıcak su

3 Su bardağı toz şeker

3 Su bardağı su

1/2 Limon suyu

Hazırlanışı:

Çukur bir kaba tel kadayıfları koyun. Üzerine eritilmiş margarin dökün. Alt üst çevirerek kadayıfları yağlayın. Tepsinin tabanını yağlayın. Yarısını 35-40 cm. çapında tepsiye muntazam döşeyin. Üzerine dövülmüş ceviz yayın. Kadayıf diğer yarısını cevizlerin üzerine muntazam serin. Orta ısıdaki fırında kızartın. Fırından çıkartınca üzerine bir bardak sıcak su gezdirin. 5-10 dakika üstüne kapayarak bekletin ve üzerine soğuk şurup dökün. Bir saat sonra kare kare keserek servis yapın.

Şurup Hazırlığı:

Üç bardak şekeri, üç bardak s uile 10-15 dakika, kaynatın. 1/2 limon suyu ilâve edin. Koyulaşınca ateşten alınız ve soğutunuz.
3293
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.