Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 5.gün başlangıç yemeği: Asma Yaprağında Pastırma

Ramazan Sofrası 5.gün başlangıç yemeği: Asma Yaprağında Pastırma

Çok lezzetli bir başlangıç, Asma Yaprağında Pastırma...

Ramazan Sofrası 5.gün başlangıç yemeği: Asma Yaprağında Pastırma
Malzemeler:

1 adet orta boy domates

1 adet çarliston biber

1 adet limon

100 gr. Pastırma

1 tutam maydanoz

Zeytinyağı

Çekilmiş tane karabiber

Hazırlanışı:

Domatesimizi ve çarliston biberimizi doğruyoruz. Limonumuzun kabuklarını ayırarak içini ince ince dilimler şeklinde doğruyoruz. Tüm malzemeye zeytinyağı ve çekilmiş karabiber ekleyerek iyice harmanlıyoruz.

1 kasenin içerisine asma yapraklarımızı kaseyi kaplayacak şekilde dözşüyoruz. Malzememizi ortasına alarak asma yapraklarıyla kapatıyoruz. Asma yapraklarıyla sarmaladığımız yemeğimizi kaseden çıkartarak ızgarada pişirmeye alıyoruz. Her iki tarafınında iyice pişmesini sağlıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
1160
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.