Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan sofrası 3. ana yemeği: Osmanlı Mantısı

Ramazan sofrası 3. ana yemeği: Osmanlı Mantısı

Güzel bir mantı tarifi, Osmanlı Mantısı...

Güncellenme tarihi: 01.03.2012
Ramazan sofrası 3.ana yemeği: Osmanlı Mantısı

Malzemeler:

1 adet büyük baş soğan

500 gr. Köftelik kıyma

1 tutam karabiber

1 tutam pul biber

1 yemek kaşığı tuz

500 gr. Hamur

Hazırlanışı:

Bir kap içerisine eti koyun, üzerine soğanı rendeleyin. 1 tutam karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru merdane ile açın. Kat kat dizerek kesin. Parmağınız yardımıyla eti hamura ekleyerek hamuru uçlarından kapatın. Kaynar suya atın.

Pişince süzerek servis tabağına alın. Üzerine yoğurt dökerek yağda kızdırılmış biberi sos olarak gezdirin. Mantı servise hazır. Afiyet olsun...

2745
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.