Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 29. gün yemeği: Bademli Pilav

Ramazan Sofrası 29. gün yemeği: Bademli Pilav

Çok kolay hazırlayabileceğiniz bir pilav tarifi, Bademli Pilav...

Ramazan Sofrası 29. gün yemeği: Bademli Pilav
Malzemeler:

3-4 çorba kaşığı Ayçiçek Yağı

1 avuç soyulmuş badem

1,5 su bardağı Pirinç

1 tutam Tuz

1 tutam toz Dana Bulyon

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Yağımızı tenceremizde kızdırdıktan sonra bademleri ekleyerek iyice kavuruyoruz. Bademler kavrulduğunda pirincimizi ekliyoruz ve kavuruyoruz. Tuz, toz dana bulyonumuzu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. 2 bardak suyumuzu ekleyerek karıştırıyoruz ve kısık ateşte beklemeye alıyoruz. Pilavımız kıvamına geldiğinde ocağımızın ateşini kapatarak pilavımızı dinlenmeye alıyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
2324
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.