Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 25. gün yemeği: Etli Patates

Ramazan Sofrası 25. gün yemeği: Etli Patates

Kuzu eti ve patates ortaklığı, Etli Patates...

Ramazan Sofrası 25. gün yemeği: Etli Patates
Malzemeler:

1 büyük boy soğan

½ su bardağı sıvı yağ

4 - 5 diş sarımsak

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

Yeteri kadar un

1 tutam nane

3 - 4 adet defne yaprağı

Yeteri kadar ılık su

3 - 4 adet domates kurusu

350 gr. Kuşbaşı kuzu eti

3 büyük boy patates

3 adet domates

Tuz

1 tutam toz et bulyon

Yeteri kadar nar ekşisi

Hazırlanışı

Soğanı doğrayın ve tencerede kızdırdığınız yağa atarak kavurun. Sarımsakları ince ince doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Biber ve domates salçasını ekleyin, iyice yedirerek kavurun. Az un ekleyin, üzerine nane ve defne yaprağı atarak karıştırın.

Sıcak su ekleyerek iyice karıştırın. Domates kurularını doğrayarak tencereye atın. Eti ekleyin ve karıştırın. Patatesleri küp küp doğradıktan sonra tencereye alarak iyice karıştırın.

Domatesleri küp küp doğrayın ve tencereye atarak karıştırın. Tuz, toz et bulyon ekleyin. Biraz su ekleyerek karıştırın ve nar ekşisi ekleyin. Yaklaşık 20 dakika daha piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
1673
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.