Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 23. gün yemeği: Geleli Kebap

Ramazan Sofrası 23. gün yemeği: Geleli Kebap

Patlıcan ve kuzu etinin uyumuyla ortaya çıkan farklı bir lezzet, Geleli Kebab...

Ramazan Sofrası 23. gün yemeği: Geleli Kebap
Malzemeler:

2 adet bostan patlıcan

2 diş sarımsak

100 gr. Tereyağ

1/2 kg. Kuşbaşı kuzu eti

1 çorba kaşığı biber salçası

1 tutam tuz

1 tatlı kaşığı kadar karabiber

Hazırlanışı:

Bostan patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları soyarak kıyın. Ardından sarımsağı ince ince doğrayarak kıyılmış patlıcanlarla harmanlayın. Ardından patlıcanları servis tabağına alın. Tereyağını tencerede eritin. Etleri atın ve kavurun. Salçayı tencereye atın, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın ve pişmeye bırakın. Etler pişince servis tabağına alın. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun...
2949
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.