Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 20. gün tatlısı: Güllaç

Ramazan Sofrası 20. gün tatlısı: Güllaç

Ramazanın gülü Güllaç...

Ramazan Sofrası 20. gün tatlısı: Güllaç
Malzemeler:

1 paket güllaç

1 lt. Süt

400 gr. Toz şeker

1 kahve fincanı gül suyu

200 gr. Dövülmüş ceviz

Yeteri kadar çilek

Yeteri kadar nar tanesi

Hazırlanışı:

Tencereye sütü ve şekeri ekleyerek karıştırıp kaynatın. Kaynattığınız sütün bir kısmını tepsiye alarak üzerini güllaç yapraklarıyla döşeyin. Kat aralarına süt dökerek güllaç yapraklarını döşeyin. Bir spatula yardımıyla güllacı karelere bölün. İsteğe bağlı olarak çilek ve nar taneleriyle tepsiyi döşeyin. Ceviz içi serperel servis yapın. Afiyet olsun...
1489
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.