Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 20. gün salatası: Kişnişli Salata

Ramazan Sofrası 20. gün salatası: Kişnişli Salata

Farklı lezzetler arayanlara, Kişnişli Sebze Salatası...

Ramazan Sofrası 20. gün salatası: Kişnişli Salata
Malzemeler:

1 adet patlıcan

1 orta boy patates

1 adet kabak

1 adet havuç

1 tutam tane kişniş

½ yeşil elma

Zeytinyağı

Tuz

1 adet kırmızı çarliston biber

1 tutam toz kırmızı biber

Nar ekşisi

3 tatlı kaşığı labne peyniri

Dekor için isteğe göre yeşillik

Hazırlanışı:

Tüm sebzelerin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin. İnce dilimlediğiniz tüm sebzeleri derin teflon tavaya birbirlerine yapışmamasına dikkat ederek koyun. Üzerine bir tutam taze kişniş serpin.

Yeşil elmayı ortadan ikiye bölün, çekirdeklerinden arındırarak ince ince dilimleyin. Dilimlediğiniz elmayı tavaya atın. Üzerine ½ çay bardağı zeytinyağı dökün ve 1 tutam tuz ekleyin. İyice karıştırarak kavurun. Kırmızı çarliston biberi halka halka doğrayın ve tavaya atarak kavurmaya devam edin.

Kırmızı toz biber ekleyin ve karıştırın. Pişmesine yakın üzerine 3 tatlı kaşığı labne peyniri ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeler piştiğinde, patatesler renk aldığında ocağı kapatın. Servis tabağına alarak dekor için isteğinize göre yeşilliklerle süsleyin. Salatamız servise hazır. Afiyet olsun...

1298
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.