Mahmure

Yemek

Ramazan

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Tereyağlı Humus

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Tereyağlı Humus

Çok hızlı hazırlayabileceğiniz bir yemek, Tereyağlı Humus...

Ramazan Sofrası 16. gün yemeği: Tereyağlı Humus
Malzemeler:

2 su bardağı haşlanmış nohut

4 çorba kaşığı tahin

2 tutam kimyon

1 tutam tuz

Su

1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

1 tutam toz biber

Hazırlanışı:

Haşlanmış Nohutu kıyma makinasından geçirerek püre kıvamına getirin. Bir tencereye alarak üzerine tahin, kimyon, tuz ve yeteri kadar su ekleyerek kıvama gelene gelene kadar çırpın. Kıvam aldığında servis tabağına alın. Ortasını kaşık yardımıyla açın. Üzerine kırmızı toz biber ve tereyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun...
1644
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.