Mahmure

Yemek

Pratik Bilgiler

Yemeklerinizin Lezzetini Artırmak İçin

Yemeklerinizin Lezzetini Artırmak İçin

Büyük bir özenle hazırladığınız yemeklerinizin lezzetini artırmak için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var. Etin yumuşak olmasını sağlamak, patatesin lezzetini artırmak ya da bütün bir tavuğu haşlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız işte size mutfakta çok işinize yarayacak küçük bir rehber...

Çayı demledikten sonra en fazla 10 dakika daha kısık ateşte bırakın. Çünkü demlenen çay uzun süre kaynarsa içindeki bazı maddelerin oranı değişir ve çayın tadı bozulur.

Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir değer yol ise eti yoğurtla marine etmek.

Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Salam, sucuk, sosis gibi şarküteri ürünlerinin kurumaması için dış zarlarını soymayın. Her defasında yiyeceğiniz kadarının zarını soyun. Kalan parçayı ise yağlı kağıda ve alüminyum folyoya sararak saklayın.

Patates pişirirken, pişme suyuna bir kaşık sirke ilave ederseniz hem rengi daha güzel bir sarı tona kavuşur hem de lezzeti artar.

Kuru fasulye, kuru barbunya ve nohut gibi bakliyatın iyi pişmesi ve gazının çıkması için pişirmeden 1 gece önce ılık su ile ıslatıp bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip 1 çay kaşığı kimyon ilave edip haşlayın.

Balığı kızartme yapacaksanız temizleyip iyice yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. Balık ıslak olursa yumurta ve una bulamakta zorluk çekersiniz. Üstelik kızartma işleminiz zorlaşır.

Hazırladığınız yufkalı böreğin kıvamında pişmesini istiyorsanız, fırına koymadan önce keskin bir bıçakla iri dilimler halinde kesin ve oda ısısında en az yarım saat bekletin.

Hazırladığınız kek, kurabiye ya da diğer tatlılara ilave edeceğiniz kuru üzümleri yıkayıp süzün ve birkaç saat likör, şarap veya konyak gibi sevdiğiniz bir içkinin içinde bekeltin, farkı göreceksiniz.

Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.

Bütün bir tavuğu haşlarken lezzetli olması için, tavuğun karın boşluğuna 1 soğan, 1 havuç ve birkaç diş sarımsak yerleştirip açılmaması için kürdanla veya mutfak ipiyle sabitleyin.

Patates kızartmasını özellikle çocuklar ve gençler çok sever. Patates kızartmasının gevrek olması için patatesleri una bulayıp süzgece alın. Fazla ununu silkeleyip kızgın yağda kızartın.

Köftenin daha lezzetli olması için, köfteye ilave edeceğiniz bayat ekmke dilimlerinin kabuklarını ayırın ve içlerini ılık et veya tavuk suyunda ıslatın. Elinizle sıkıp iyice süzün ve kıymaya ekleyin.
2267
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.