Mahmure

Yemek

Pratik Bilgiler

Vejetaryen lezzetler

Vejetaryen lezzetler

Limak Otelleri aşçısı Halil Şef’ten vejetaryenlerin damaklarını süsleyecek, enfes “Portakallı kereviz” ve “Patlıcam manço” tarifi...

Portakallı kereviz

Malzemeler

1 adet kereviz

1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
1 yemek kaşığı zeytinyağı

¼ limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım portakal



Hazırlanışı

Kerevizleri derince soyup, temizleyin. Dörde bölünmüş kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin. Havuç, patates ve kabağı küçük küçük doğrayarak, tencerede ısıtılmış zeytinyağının içine ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurun. Kavrulan sebzelerin içerisine su ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek 20 dk. pişirin. Pişen sebzelerin içine son olarak portakal dilimlerini de ekleyerek arzunuza göre soğuk ya da sıcak olarak servis yapın.


10750
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.