Mahmure

Yemek

Pratik Bilgiler

Şiş yapma metotları

Şiş yapma metotları

Geleneksel şiş kebap, hem protein hem de vitamin almanı sağlayan, hazırlaması oldukça basit ve sağlıklı bir yemektir...

Güncellenme tarihi: 26.03.2013
şiş

Yağsız et ya da balığı çeşitli sebzelerle beraber şişe geçirerek lezzetli soslar eşliğinde az kalorili ve sağlıklı bir ziyafet hazırlayabilirsiniz...

Şiş kebap hazırlamak için sadece birkaç dakikaya ihtiyacınız var. Lezzet seviyesi ise tamamıyla hayal gücünüze bağlı...

Birinci adım

Tahta şişleri kullanmadan 20 dakika evvel ılık suyun içinde bekletin. Öylece nemli tahta ateş alıp kebap zevkinizi mahvetmeyecek.

İkinci adım

Şişteki sebze parçalarının boyutlarının boyutu etlerle orantılı olmalı. Karides ve istiridye çabuk piştiğine göre meyve ve sebze parçaları da daha küçük olmalı. Kuşbaşı tavuk ve dana ise daha büyük parçalarla kombinlenmeli.

Üçüncü adım

Şişleri ızgaraya koymadan evvel sos içinde marine edebilirsiniz. Etleri iki saat, deniz ürünlerini ise yarım saatten fazla sosta bekletmeyin. Ya da şişleri ızgaraya koymadan evvel ve pişirirken sos dökebilirsiniz. Şişleri marine etseniz de etmeseniz de üzerine sos gezdirmelisiniz.

Dördüncü adım

Izgaranın sıcaklığı orta derecede olmalı. Etlerin içini pişirmeden dışını yakacak kadar sıcak olmamalı ve parçaların dışını karamelize edebilmeli.

Kaynak: Women's Health

4659
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.