Mahmure

Yemek

Pratik Bilgiler

Peçete Şıklığı

Peçete Şıklığı

Peçete katlamak gerçekten yetenek işi. Ancak bu zamana kadar hiç farklı katlamalar yapmayı denemediyseniz size zor gelebilir. Birkaç kez denedikten sonra ise bu işi kolayca yapabildiğinizi görürsünüz. Böylece yapacağınız çeşitli şekil ve renklerdeki peçetelerle sofranıza hem şıklık hem de bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Kumaş peçeteleri katlamak ve şekillendirmek size daha kolay gelebilir. Ancak son zamanlarda çok farklı kağıt peçetelerde kullanıyoruz. Düz renk masa örtüsü ve sade tabaklar kullanıyorsanız desenli peçeteleri, desenli örtü ve tabaklar için ise düz, sade ve pastel renklerdeki peçeteleri tercih edin. İşte size sofranızı renklendirecek peçetelerin katlama şekillerinden bazıları...

Uçak kanadı
Kare peçeteyi iki kenarını ortada birleştirecek şekilde katlayın. Birleşme yerinden tekrar ikiye katlayın.

Bir ucunu yarısına kadar gelecek şekilde katlayın.

Katladığınız ucu tekrar ters yönde ikiye katlayın. Diğer ucuna da aynı işlemi uygulayın.

Ortada birleşen iki katın uçlarını ayrı ayrı içe doğru ucundan tutarak üçgen şekilde katlayıp uçak kanadı şekline getirin.

Akordion
Kare peçeteyi iki kenarını ortada birleştirecek şekilde katlayın.

Katlanmış peçetenin dar kenarını önünüze alıp bir parmak genişliğinde akordion şeklinde katlayın.

Peçetenizin rengine ve desenine uygun halka peçeteliğin ortasından geçirerek uçlarını iki yana açın.

Diğer Yöntemler
(Resimlerini yanda görebilirsiniz)
1. Yöntem
Peçetenin köşelerini 2 cm kadar içe katlayın. Tekrar 2 cm kadar katlayıp karşılıklı iki köşesini alta kıvırın. Ters çevirip diğer iki ucunu da içe katlayın.

2. Yöntem
Peçeteyi akordion şeklinde katlayıp ütüleyi. Şık bir peçete halkası ile ortadan birleştirip yanlarını yelpaze şeklinde açın.

3. Yöntem
Peçeteyi dörde katlayın. En üstteki tek katı, kenarlarda 2 cm kalacak şekilde, üçgen olarak geriye katlayın. Diğer katları da birer santim aralık kalacak şekilde üste katlayın. Ters çevirip iki ucunu çarpraz olarak üstte birleştirin.

4. Yöntem
Peçeteyi dörde katlayın. Açık kenarlarının olduğu bölümü, arada 2 cm kalacak şekilde geriye katlayın. Her katı birer santim arayla geriye kıvırın. Ters çevirip iki ucunu katlayarak ortada birleştirin.

5. Yöntem
Peçeteyi dörde katlayın. İki kenarını ortada birleştirerek külah şekline getirin. Ters çevirip sivri ucunu yukarı doğru katlayın.

6. Yöntem
Peçeteyi çarpraz olarak akordion şeklinde katlayın. Ortadan gevşek bir düğümle bağlayıp gül şekli verin.

7. Yöntem
Peçeteyi kenarlarda 2 cm bırakarak üçgen şeklinde katlayın. Katlanmış uzun kenarı 2 cm kadar içeriye kıvırın. Bir köşesinden başlayarak rulo şeklinde sarın ve kurdele ile bağlayın.

8. Yöntem
Kare peçeteyi dörde katlayın. Kenar uçları ortada kalacak şekilde üçgen katlayıp uzun gelen kısmını arkaya kıvırın. Sol elinizle katlanmış kısmını tutup sağ elinizle uçlarını tek tek kaldırarak açın.

9. Yöntem
Peçeteyi akordion şeklinde katlayın. Ortasından ince bir kurdele ile bağlayıp kadehin içine yerleştirin.
2516
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.